Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowa roladka z suszoną śliwką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
śliwki suszone 4 sztuki
jaja 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowa roladka z suszoną śliwką

Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie przyprawić przyprawą do piernika. Na jednym z końców ułożyć ciasno jedną przy drugiej śliwki suszone. Zwinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami ( aby mięso równomierni się usmażyło proponuję wystające części wykałaczki odciąć nożykami). Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Często obracać aby panierka się nie przypaliła. Przed podaniem ułożyć na papierowym ręczniku a następnie wyjąć wykałaczki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 29.12.2013 03:48
w piernikowej panierce nie jadłam roladek drobiowych, ciekawa jestem smaku, muszę je zrobić
Marta11 28.12.2013 23:05
tez takie robie
monikaT83 28.12.2013 22:33
serdeczne polecam:)
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 22:30
Ciekawe połączenie smaków, muszę wypróbować!
Kuchenka 28.12.2013 22:01
super apetyczne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak