Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowa Babka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
masło 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 szt
miód 2/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie/duże
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowa Babka

Wykonanie:
Do rondelka wlać miód, dodać masło, cukier i zagotować na wolnym ogniu. Następnie ostudzić, wsypać mąkę, przyprawę do piernika, wbić jajka i wlać mleko wymieszane z sodą oczyszczoną. Dokładnie wymieszać, przełożyć do garnka, przykryć ściereczką, obwiązać nitką i wstawić do lodówki na dwa tygodnie. Po upływie dwóch tygodni, przelać do przygotowanej foremki z kominem. Piec w temperaturze 170 stopni około godziny. Ciasto musimy przygotować dwa tygodnie przed nadchodzącymi świętami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 17.03.2017 16:37
Babka dla mnie zawsze super;))
Justi2401 17.03.2017 10:07
Fajna ta babeczka :)
mysza75 17.03.2017 09:38
jaka pyszna babeczka
MagdalenaIC 17.03.2017 08:55
Pyszna babeczka, też taką robię ;)
Krystyna32 17.03.2017 07:49
pyszna babka
Beatris 16.03.2017 22:37
Wygląda bardzo smakowicie :)
Renata9 16.03.2017 21:30
Smaczna babka
bertpvd 16.03.2017 20:48
Super babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak