Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

pierniki chlebowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód
35 dkg
mąka ziemniaczana
1 łyżka
migdały
5 dkg
tłuczone przyprawy-cynamon-goź
3 łyżeczki
białko
4 szt
chleb razowy
80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pierniki chlebowe

Miód zrumienić i ciągle mieszając wsypać zmielony drobno na mąkę chleb, mąkę ziemniaczaną oraz przyprawy. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodać jeszcze kilka łyżek miodu. Zestawić z ognia, a gdy przestygnie, dodać białka, wymieszać i wysypać część drobno posiekanych migdałów. Formować małe okrągłe pierniczki, kłaść je następnie na blachę wyłożoną pergaminem posmarowanym masłem, po wierzchu posypać pozostałą częścią migdałów i piec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 07.12.2011 14:44
pomysłowe
zawadka 06.05.2011 11:36
smaczne
Małgorzata72 13.04.2011 08:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak