Pierniki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • cukier puder

    25 dag
  • margaryna

    1 kostka
  • jajko

    1 sztuka
  • miód prawdziwy

    10 dag
  • miód sztuczny

    10 dag
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 paczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić i połączyć z miodem, przestudzić.
mąkę połączyć z przyprawami, soda, kakao, cukrem, wlać margarynę z miodem, jajko.
Ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na co najmniej 24 godziny. Piec 15-20 minut w temp 160 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jastinka 27.11.2012 09:35
smaczne
MAR3STA 09.11.2010 18:27
uwielbiam takie ciacho!
halina17 09.11.2010 15:10
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat