Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z powidłami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

trzcinowy syrop 200 gram
powidła śliwkowe 200 gram
olej 100 gram
mąka pszenna 320 gram
jajko 2 sztuki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z powidłami

Jajka dokładnie utrzeć z syropem trzcinowym złocistym, dalej ucierając dodawać olej i powidła. W osobnej misce połączyć mąkę
z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawami, dodać do utartych składników
i dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy keksowej. Piec ok 60 minut, w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gotowe ciasto polać syropem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak