Piernik z masą Toffi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    sztuka 5
  • miód

    szklanka 1
  • mąka pszenna

    szklanka 3
  • cukier brązowy

    szklanka 3/4
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka 1
  • olej

    szklanka 1
  • mleko skondensowane Toffi

    sztuka 1
  • masło

    sztuka 1
  • powidła śliwkowe (węgierkowe)

    słoiczek 1
  • przyprawa do piernika

    łyżka 3
  • Soda oczyszczona Prymat

    łyżeczka 2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, po jednym żółtku, mąkę, proszek, sodę, przyprawę do pierników, miód, olej ( robić jak biszkopt). Upiec z tego 3 placki. Piec około 30 min. Masło rozetrzeć i stopniowo dodawać mleko skondensowane.Piernik posmarować powidłem, na to masa i znowu piernik powidło masa i piernik. Na koniec można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 21.05.2011 07:55
śliczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat