Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z chałwą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chałwa 20 dag/waniliowa
mąka 2 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
cukier 1 szklanka
powidła śliwkowe 1 słoiczek
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z chałwą

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Chałwę dokładnie pokruszyć.
Krok 1 - Piernik z chałwą foto
2
Dodać cukry, przyprawę do piernika, jajko, powidło, sodę oczyszczoną, mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 2 - Piernik z chałwą foto
3
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem.
Krok 3 - Piernik z chałwą foto
4
Ciasto przelać do przygotowanej formy.
Krok 4 - Piernik z chałwą foto
5
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 minut.
Krok 5 - Piernik z chałwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 21.10.2015 08:00
fajny przepis, takiego jeszcze nie jadłam :)
Franciszek 21.10.2015 01:21
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak