Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 2 szklanki
mleko 2 szklanki
margaryna w kostce 1
jaja 3
powidła śliwkowe 2 łyżki
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
rodzynki 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z bakaliami

Mąkę wymieszać z sodą, kakao. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, w trakcie ucierania wbijając po jednym żółtku. Dodać przyprawę do piernika, powidła i mleko, porcjami wsypywać mąkę cały czas mieszając, na końcu dodać rodzynki, orzechy, ubitą na sztywno piane z białek. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Można po upieczeniu polać polewą czekoladową. Pyszności :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 02.02.2014 16:55
Już się częstuję:) Pycha:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak