Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik na piwie

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo ciemne 160 ml
miód 150 gram
olej 180 ml
jajko 2
mąka 1 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
cukier 10 łyżek
Imbir mielony Prymat 2 1/4 łyżeczki
cynamon 1-2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik na piwie

Piwo zagotuj,zdejmij z ognia.
Mąkę wymieszaj z kakao,sodą,imbirem i cynamonem.
Jajka ubij z cukrem,miodem i olejem. Nie przerywając miksowania dodawaj na przemian piwo i mąkę.
Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 175 C przez ok. 1 godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 12.11.2015 15:30
ładnie podane że ślinka cieknie
Andrzej132 11.11.2015 16:38
fajny przepis :)
Renata9 10.11.2015 22:01
Pyszny piernik.
jola91 10.11.2015 20:04
Na pewno był wyśmienity ;)
Mama niejadka 10.11.2015 19:53
Super piernik
Bernadeta1 10.11.2015 18:16
Jak świątecznie, smacznie i aromatycznie
Ola1young 10.11.2015 15:24
na pewno pyszny piernik
IKrakowianka 10.11.2015 14:27
wygląda pysznie!
cukiereczek 10.11.2015 13:08
jak świątecznie i apetycznie
Futka 10.11.2015 12:22
Wspaniały i aromatyczny piernik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak