Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik marchewkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szklanki
cukier 2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 2 łyżeczki
olej 1 1/3 szklanki
orzechy włoskie 60 g
rodzynki 60 g
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik marchewkowy

Jajka ubijamy na puszystą pianę z cukrem. Cukier dodajemy stopniowo nie przerywając ubijania. Miksujemy mikserem na najwyższych obrotach.

Kiedy jajka będą ubite dodajemy stopniowo resztę składników ( nigdy nie wsypujemy wszystkiego na raz) i miksujemy mikserem na małych obrotach.

Bakalie wsypujemy do miseczki i obtaczamy w mące. Tak przygotowane bakalie dodajemy do ciasta. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 1 godzinę. Warto sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest w środku wypieczone. Patyczek musi być suchy.

Po upieczeniu wyjmujemy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 10.12.2016 08:01
Wygląda pięknie
jagoda5913 08.12.2016 00:44
super ciasto
Patrycja33 08.12.2016 00:03
pyszne ciasto:)
Renata9 07.12.2016 20:28
Smaczny piernik
Stenka 07.12.2016 19:22
lubię takie ciasta
bertpvd 07.12.2016 19:14
ciekawy przepis
Wiktoria29 07.12.2016 16:38
bardzo fajny pomysł
cukiereczek 07.12.2016 16:27
pachnące ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak