Piernik marchewkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 i 1/6 szklanki
  • marchew

    40 dag
  • jajko

    4
  • cukier puder

    1,5 szklanki
  • olej słonecznikowy

    3/4 szklanki
  • sól

    3/4 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    3 łyżeczki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obrać, zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej. Mąkę, sól, proszek, sodę i przyprawę wymieszać i przesiać. Połączyć z jajkami. Dodać marchew i wymieszać. Przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką tortownicy. Piec godzinę w temp. 180 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 26.11.2011 09:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat