Piernik kawowo-dyniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • półtora szklanki mąki

  • łyżka kako

  • pół szkl kwaśnej śmietany

  • dwie łyżki miodu

  • pół szklanki cukru

  • pół szklanki kawy

  • dwie łyzeczki proszku do piecz

  • pól kostki margaryny

  • dżem

    1 szklanka
  • jajka

    2 szt.
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę zaparzamy , studzimy i przecedzamy. Do miski wsypujemy cukier, mąkę, przyprawy,kakao, proszek do pieczenia. Margarynę topimy i studzimy. Do miski dodajemy mieszając kawę, śmietanę, ostudzoną margarynę, stopiony miód, dżem dyniowy, na końcu wbijamy jajka. Mieszamy dokładnie ale niezbyt intensywnie.
Pieczemy ok. 45 min w 180 C. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 21.09.2013 17:20
uwielbiam wypieki z dynią .
ben-ka 20.09.2013 20:53
Ciekawy ten pierniczek.
Ada-Gaba 13.06.2013 19:41
dla mnie coś nowego, fajny przepis
Izabela28 10.10.2011 12:51
fajny pomysł na trochę inny piernik:)
Ela15 17.07.2011 11:07
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat