Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bananowy z żurawiną
Kroki postępowania
Banany obrać, rozgnieść widelcem.
Jajka wbić do miski, wyspać cukier i ubić mikserem na puszystą masę.
Wsypać żurawinę i wymieszać łyżką.
mąka pszenna typ 650 | 300 g |
kakao | 2 czubate lyzki |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 lyzeczki |
proszek do pieczenia | 1 lyzeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 lyzeczki |
cukier | 120 g |
olej rzepakowy | 60 ml |
miód prawdziwy | 4 czubate lyzki |
jaja | 3 szt |
kefir | 4 lyzki |
banan | 3 średnie szt |
żurawina | 100g świeża |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: