piernik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • jajko

    3 szt.
  • mleko

    1 szkl.
  • kakao

    3 łyżeczki
  • cukeir puder

    3 łyzki
  • masło

    2 łyzki
  • margaryna

    0,5 kostki
  • dżem śliwkowy

    1 słoik
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 szt.
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem utrzeć ,dodając po 1 jajku.Produkty sypkie dokładnie wymieszać ,i dodac do utartej masy.Dodać mleko,dzem,i dokładnie utrzec całosc .Brytfannę wysmarować tłuszczem .Wylac ciasto i piec ok.godziny.Masło ,cukier puder i kakao podgrzać w garnku do wrzenia i taką polewą polać placek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 24.12.2011 10:02
Dobry piernik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat