Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
miód 2 łyżki
margaryna 1 kostka
jajko 3 szt
mleko 1 szkl
kakao 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

dodatkowo

rodzynki 4-5 łyżek
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Do rozpuszczonej margaryny wsypujemy, cukier, kakao i przyprawę do piernika, mieszamy i po ok 2-3 minutach ściągamy z kuchenki.
Jajka ubijamy z mlekiem.
Do przestudzonej margaryny z cukrem i przyprawą do piernika, dodajemy miód i wlewamy mleko z jajkami, ubijamy.
Ciągle ubijając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Do ciasta dodajemy rodzynki i mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do blaszki (36x12 cm) wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 60 min ( do suchego patyczka). Przestudzone ciasto polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 12.12.2015 18:59
pyszny piernik,uwielbiam
Janina 12.12.2015 17:22
Super piernik;))
jagoda5913 12.12.2015 00:49
smaczny piernik
Renata9 11.12.2015 21:27
Bardzo smaczny piernik :-)
Marta Ryżek-Kalkowska 11.12.2015 20:55
Bardzo lubię
sliwka 11.12.2015 19:40
Smakowity;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak