Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
mleko 2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
olej 1/2 szkl
cukier 1 szkl
kakao 2-3 łyżki
dżem 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
olejek migdałowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Mąkę wymieszać z sodą i wsypać do miski. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, kakao, przyprawę do piernika, cynamon i wszystko dokładnie wymieszać. Do sypkich wymieszanych skłądników wlać ciepłe mleko, dodać olej, dżem, jajko i kilka kropel olejku migdałowego. Wszystko miksujemy. Kiedy ciasto będzie jednolite wylewamy do blaszki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem i pieczemy w 180 stopniach około 40 -45 minut. Piernik przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 09.04.2013 18:18
szybko smacznie mniammm
Ada-Gaba 15.12.2012 07:53
bardzo lubię
Dorian 30.09.2012 22:04
pyszne ciacho
Roksana1 19.09.2012 21:07
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak