Pierniczki z maślanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1kg
  • masło

    15dag
  • tłuszcz

    5dag
  • cukier

    80dag
  • jajko

    2
  • amoniak

    1dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślankę gotować z cukrem aż zbrązowieje.Dodac do ciepłego jeszcze syropu przyprawy i tłuszcz do rozpuszczenia .Po całkowitym przestudzeniu wbić jajka,wsypac mąkę i wlać rozpuszczony w mleku amoniak .Dokładnie wymieszać .Wyłożyć na blachę i piec na dowolnym ogniu ok 60min.Ciepłe pokroić w kwadraciki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat