Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki miękkie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 3 szt
miód 3 łyżki
masło 50 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 lyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
kakao 1 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki miękkie

Kroki postępowania

1
Masło rozpuszczamy, ostudzamy. Do miski wlać rozpuszczony tłuszcz i miód, dodać cukier, przyprawy i jajka.

Sodę rozpuścić w 3 łyżeczkach cieplej wody. Dokładnie utrzeć, dodać mąkę i kakao. Następnie ciasto wyrobić ręką aż będzie gładkie.
Krok 1 - Pierniczki miękkie foto
2
Gotowe rozwałkować na stolnicy i wykrawać pierniczki.
Krok 2 - Pierniczki miękkie foto
3
. Wykładamy na papierze do pieczenia. Pierniczki smarujemy roztrzepanym jajkiem
Krok 3 - Pierniczki miękkie foto
4
Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni, około 10-12 minut.
Krok 4 - Pierniczki miękkie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 24.02.2016 15:12
Przydatny przepis :)
Habibi 24.02.2016 09:51
pierniczków nigdy nie odmawiam ;)
Motorek 24.02.2016 06:15
pyszne pierniczki
Franciszek 24.02.2016 00:32
dobre do kawy
gusia1000 24.02.2016 00:03
Smaczne pierniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak