Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 250 g
mąka żytnia pełnoziarnista 150 g
jajko 2 szt
cukier puder 140 g
masło 100 g
miód 100 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżka
kakao 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Masło rozpuścić.
Jajka zmiksować z cukrem, dodać miód i wystudzone masło.
Suche składniki wymieszać i wlać powstałą mieszaninę.
Wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość około 5 mm. (Nie podsypywać za dużo mąką.) Wykrajać dowolne kształty.
Piec w 180 stopniach przez 8- 10 minut.
Można polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 08.01.2015 20:49
wyglądają przepysznie
mysza75 08.01.2015 14:53
jakie ładne
Krystyna32 08.01.2015 13:41
ładne i smaczne
bietka 08.01.2015 12:57
śliczniutkie i pyszniutkie :)
Adamorek 08.01.2015 12:35
są przepyszne
Katarzyna59 08.01.2015 12:25
pięknie wyglądają
Joannasz3190 08.01.2015 12:18
Urocze i pewnie pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak