Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski z czekoladą i orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200g
masło 130g
cukier 100g
kakao 1 łyzka
orzechy włoskie garsc
czekolada gorzka 50g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski z czekoladą i orzechami

W rondelku rozpuścić masło.
Ostudzone przelać do miski, dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajco, cukier i kakao.
Zagnieść ciasto.
Formować kulki, następnie je spłaszczać.
Posiekane orzechy i czekoladę wtykać w ciasteczka.
Piec w 180 stopniach około 20 minut
Ciastka robią się kruche po ostudzeniu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mzap88 20.11.2013 15:24
nie podoba mi się ten zarzut. Jak znajdę chwilę to poprawię i tutaj...
A_gucha 19.11.2013 15:10
szkoda, że dodajesz przepisy tylko żeby zareklamować swojego bloga...
mzap88 14.11.2013 21:39
AGA, zapraszam na bloga,. tam dokładny przepis ;) megs-88.blogspot.com
A_gucha 14.11.2013 18:59
ciastka ekstra, tylko przepis niedokładny. czy wystarczy jedno jajko? ile dodajesz proszku do pieczenia?
David 13.03.2013 12:42
cudowne ciastka
manaika 07.01.2013 16:46
pycha
Adrian3 07.01.2013 16:16
super
Marta1986 07.01.2013 16:09
pyszności
IwonaKa 07.01.2013 15:44
pyszne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak