Pieguski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 30 dag maki

  • szczypta soli

  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 20 dag masła

  • 17 dag cukru

  • 1 op.cukru waniliowego

  • 15 dag posiekanych orzechów włoskich

  • 10 dag draży czekoladowych

  • ewentualnie 15 dag orzechów laskowych

  • jajko

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia.Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę.Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku.Masę mieszamy z mąką,orzechami i drażami.Z ciasta formujemy dwiema łyżeczkami ok 50 kulek.Układamy na natłuszczonej blasze.Każdą porcję pieczemy 15 min w 170 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wojtek10_89 28.10.2010 12:00
bardzo lubie te ciastka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat