Pieguski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • cukier

    150 g
  • cukier waniiowy

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    300 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • czekolada siekana

    1 tabliczka
  • orzechy laskowe

    100 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i sola, dodać jajko i dalej ucierać. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masła. Na koniec wgnieść czekoladę i orzechy. Ciasto podzielić na 2 części i do jednej dodać 2 lyzki kakao.Włożyć na ½ godz do lodówki. Schłodzone ciasto porcjować łyżeczką, robić niewielkie kuleczki i lekko spłaszczać. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 12-15 min w temp 175° Z porcji wchodzi ok 50 ciastek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 18.04.2015 15:10
fajne ciastka
madagaskar 08.12.2010 12:32
smaczne
Krzysztof42 09.10.2010 18:28
fajne ciasteczka
Kate131 19.08.2010 08:22
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat