PIEGUSKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 DAG
  • cukier brązowy

    0,5 szklanki
  • jajko

    1 SZTUKA
  • mąka pszenna

    1,5 SZKLANKI
  • sól

    0,5 ŁYŻECZKI
  • proszek do pieczenia

    1 ŁYŻECZKA
  • bakalie

    WG. UZNANIA
  • czekolada mleczna

    WD. UZNANIA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PIEGUSKI foto
Masło kroimy wkładamy do miski i dodajemy cukier. Ucieramy na gładką masę.
Krok 2 - PIEGUSKI foto
Następnie dodajemy jajko, mąkę z proszkiem oraz sól. Miksujemy dokładnie.
Krok 3 - PIEGUSKI foto
Gdy wszystkie składniki są połączone dodajemy pokruszoną czekoladę i bakalie. Mieszamy dokładnie łyżką. zagniatamy. Z ciasta formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy układając na blasze go pieczenia posmarowanej olejem. Pieczemy ok 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 05.06.2015 08:01
uwielbiam :)
Zdzisław 04.06.2015 15:31
takie słodkości bardzo lubię
Stenka 04.06.2015 14:08
smaczne ciasteczka
Piter 31 04.06.2015 13:14
Świetne ciacha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat