Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEGUSKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 DAG
cukier brązowy 0,5 szklanki
jajko 1 SZTUKA
mąka pszenna 1,5 SZKLANKI
sól 0,5 ŁYŻECZKI
proszek do pieczenia 1 ŁYŻECZKA
bakalie WG. UZNANIA
czekolada mleczna WD. UZNANIA

Przepis i sposób przygotowania na: PIEGUSKI

Kroki postępowania

1
Masło kroimy wkładamy do miski i dodajemy cukier. Ucieramy na gładką masę.
Krok 1 - PIEGUSKI foto
2
Następnie dodajemy jajko, mąkę z proszkiem oraz sól. Miksujemy dokładnie.
Krok 2 - PIEGUSKI foto
3
Gdy wszystkie składniki są połączone dodajemy pokruszoną czekoladę i bakalie. Mieszamy dokładnie łyżką. zagniatamy. Z ciasta formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy układając na blasze go pieczenia posmarowanej olejem. Pieczemy ok 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni.
Krok 3 - PIEGUSKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 05.06.2015 08:01
uwielbiam :)
Zdzisław 04.06.2015 15:31
takie słodkości bardzo lubię
Stenka 04.06.2015 14:08
smaczne ciasteczka
Piter 31 04.06.2015 13:14
Świetne ciacha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak