Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna masło 1 kostka
cukier 1 szkl
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 szkl
sól 0,5 łyżki
gorzka czekolada 1 tabliczka
rodzynki 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć z cukrem, dodac jajko, wymieszac. Dodać mąke, sól i miksowac. Do masy dodac czekolade pokrojoną w kostkę, rodzynki. Wymieszac.
Krok 1 - Pieguski foto
2
Z masy robić małe kulki i układać dość rzadko na patelni. Piekarnik rozgrzac do 200*C i piec ok 15-20 min.
Krok 2 - Pieguski foto
3
Smacznego:)
Krok 3 - Pieguski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 27.02.2014 15:34
dobre są te ciasteczka
Czarnula87 12.01.2014 12:48
domowe najlepsze
Kasia35 12.01.2014 09:14
fajne pieguski
Konczi 12.01.2014 07:58
super ciachunia
Niki22 11.01.2014 23:56
mniam mniam :)
Monika10 11.01.2014 23:12
smakowite ciastka
Barbara/zuza22_85 11.01.2014 22:32
ale fajne :)
Jusiaa 11.01.2014 21:54
Pyszności :)
Pani Domu 11.01.2014 21:49
cudne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak