Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieguski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag.
mąka pszenna 1 1/3 szkl.
cukier 0.5 szkl.
jajko 1 szt.
Soda oczyszczona Prymat 0.5 łyżeczki
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
sól szczypta
masło do posmarowania blachy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy
czekolada do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieguski

Kroki postępowania

1
Miękkie masło pokroić .Dodać do niego cukier.Utrzeć.Nastepnie dodać jajko.Wymieszać.
Krok 1 - pieguski foto
2
Dodać makę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia,soda i solą.Wymieszać tak aby masa miała jednolitą konsystencję.
Krok 2 - pieguski foto
3
Kłaść ciasto łyżką na blachę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.Wierzch każdego ciasteczka posypać pokruszoną czekoladą.Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopnii przez 10-15 min.
Krok 3 - pieguski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 21.01.2014 12:53
mój żywioł
Alex_M 28.04.2013 10:24
fajne ciasteczka :)
kamyk 29.01.2013 09:17
uwielbiam
gottrina 11.01.2013 18:12
świetne ciasteczka
Henryka2 11.01.2013 17:34
Apetycznie wyglądają i zdjęcie dużo lepsze.
Pietruszka 11.01.2013 17:31
smaczne
Izabela/bella81 11.01.2013 17:01
apetyczne
gosia561 11.01.2013 16:34
domowe ciasteczka
Marta1986 11.01.2013 16:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak