Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier 0,25 szklanka
masło 50 gram
rodzynki 1 garść
groszki czekoladowe 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, jajko i masło.
Wyrabiamy na jednolitą masę.

Dorzucamy rodzynki i czekoladę i mieszamy.

Z ciasta lepimy kulki i lekko spłaszczamy.

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 180'.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.08.2012 11:18
dobre ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak