PIEGUSEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    1 szkl.
  • mleko

    1 szkl.
  • mąka

    30 dag.
  • cukier

    30 dag.
  • jajka

    4
  • margaryna

    25 dag.
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesianą wcześniej mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Margarynę ucieramy z cukrem oraz z żółtkami. Dodajemy do margaryny i cukru mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierając dodajemy oczyszczony mak. Wlewamy mleko. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do blaszki, pieczemy ok 45 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 26.02.2013 00:38
ale pyszności;]
Maniek2 09.08.2012 20:48
muszę zrobić
Mariusz10 26.07.2011 23:33
smaczny
matii6 07.02.2011 17:49
takie ciasto lubię
Margo1 28.01.2011 16:16
bardzo lubię te ciacha
IlajEM 10.01.2011 22:22
Zajadam się takimi
kuklik 19.12.2010 10:57
wspaniały
traktorek 21.11.2010 13:52
pychota
Margo1 16.11.2010 07:28
mój ulubiony
alaaa 15.11.2010 22:37
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat