Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
stopione masło 1 szklanka
białko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat rumowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Ubić sztywną pianę z białek. Mąkę ,
proszek do pieczenia , mak i cukier
wymeszać , dodać pianę z białek ,
kilka kropli aromatu i wystudzone
płynne masło. Całość delikatnie
wymieszać. Ciasto przelać do formy
keksowej posmarowanej tłuszczem
i posypaną bułką tarta. Piec 45 minut
w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak