Piegusek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • mak

    1 szklanka
  • stopione masło

    1 szklanka
  • białka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • aromat rumowy

    kilka kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić sztywną pianę z białek. Mąkę ,
proszek do pieczenia , mak i cukier
wymeszać , dodać pianę z białek ,
kilka kropli aromatu i wystudzone
płynne masło. Całość delikatnie
wymieszać. Ciasto przelać do formy
keksowej posmarowanej tłuszczem
i posypaną bułką tarta. Piec 45 minut
w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat