Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowate pierożki z serem i szpinakiem....

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
szpinak 0,5 kg
ser biały 60 dag
czosnek 3 ząbki
cebula 3 szt.
pieprz
sól
masło klarowane
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowate pierożki z serem i szpinakiem....

Aby zrobić farsz należy wziąć rozmrożony szpinak, a jeszcze lepiej świeży (jeśli jest świeży należy go umyć i pokroić) i podsmażyć go na maśle razem z cebulą pokrojoną w kostkę.jak wyparuje woda dodać śmietany kilka łyżek i czosnek, razem jeszcze dusić. Przestudzić szpinak dodać ser biały doprawić solą i pieprzem. Mąkę przesiać i zalać wrzątkiem i wyrobić ciasto. Następnie posklejać i uformować pierogi. Wrzucić na gorącą i osoloną wodę ugotować. Na osobnej patelni nałożyć masła dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i podsmażyć. Po ugotowaniu podsmażyć na patelni razem z cebulą. Pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.08.2013 06:48
pierogi na pikantnie bardzo lubię
V_kuchareczka 20.07.2013 19:39
uwielbiam takie
sasanka 20.07.2013 19:01
Bardzo lubię pierogi ze szpinakiem :D a do tego zabójcza ilośc czosnku :D
Agata3 20.07.2013 16:16
Pychotka ;)
Barbara/zuza22_85 20.07.2013 15:42
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak