Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Pieczony śledz z cebulą

5.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledź
2 szt
cebule czerwone
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
masło (łyżeczka)
2
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
sok z cytryny
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony śledz z cebulą

Śledzie wypatroszyć usunąć ość grzbietową .Pokropić sokiem z cytryny i posolić .Posmarować wewnątrz musztardą i wypełnić je posiekaną cebulą .Lekko docisnąć by się rybki nie otworzyły .Naczynie żaroodporne wysmarować masłem .Rybkę obtoczyć w tartej bułce dociskając .Położyć do naczynia .Troszkę masła położyć na rybkach .Zapiekać 30mni w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 04.11.2011 15:40
smaczny polecam
kielcok1 18.09.2011 16:50
nie lubię śledzi
rakow2
rakow2 25.03.2011 16:01
ciekawe
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 08:53
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 08:53
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:15
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:15
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:15
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak