Pieczony śledz z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    2 szt
  • cebule czerwone

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • masło (łyżeczka)

    2
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wypatroszyć usunąć ość grzbietową .Pokropić sokiem z cytryny i posolić .Posmarować wewnątrz musztardą i wypełnić je posiekaną cebulą .Lekko docisnąć by się rybki nie otworzyły .Naczynie żaroodporne wysmarować masłem .Rybkę obtoczyć w tartej bułce dociskając .Położyć do naczynia .Troszkę masła położyć na rybkach .Zapiekać 30mni w 180 stopniach

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 04.11.2011 15:40
smaczny polecam
kielcok1 18.09.2011 16:50
nie lubię śledzi
rakow2 25.03.2011 16:01
ciekawe
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 08:53
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 08:53
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:15
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:15
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat