Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony Schab ze śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 10 szt
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony Schab ze śliwką

Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie za pomocą noża robię po środku na całej długości dziurę, otwór. A następnie faszeruje śliwkami suszonymi.

Następnie mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem.

Mięso dokładnie bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek.

Piekę w piekarniku ok 80 min w 180 stopniach.pozostawiam do całkowitego przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.04.2017 21:48
bardzo dobry
halina17 12.04.2017 20:38
Dobry schab.
Renata9 10.04.2017 22:43
Pyszny schabik
RenataZ-et 10.04.2017 20:34
super schab
babajaga1969 10.04.2017 19:20
taki schab jest pyszny - ja uwielbiam nadziewany :)
marzut 10.04.2017 19:01
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak