Pieczony Schab ze śliwką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • śliwki suszone

    10 szt
  • sól i pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie za pomocą noża robię po środku na całej długości dziurę, otwór. A następnie faszeruje śliwkami suszonymi.

Następnie mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem.

Mięso dokładnie bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek.

Piekę w piekarniku ok 80 min w 180 stopniach.pozostawiam do całkowitego przestygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 16.04.2017 21:48
bardzo dobry
halina17 12.04.2017 20:38
Dobry schab.
Renata9 10.04.2017 22:43
Pyszny schabik
RenataZ-et 10.04.2017 20:34
super schab
babajaga1969 10.04.2017 19:20
taki schab jest pyszny - ja uwielbiam nadziewany :)
marzut 10.04.2017 19:01
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat