Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z dzika

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schb z dzika 1,5 kg

Do obłożenia

wino czerwone wytrawne 1 butelka
pietruszka
seler korzeniowy
cebula biała
ziele angielskie
sól
czosnek 4 ząbki
miód 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z dzika

Składniki zalewy zagotować ,ostudzić i dodać miód i przeciśnięty czosnek.
Gotową marynatą zalać mięso i odstawić na 3 dni ,co dzień obracać.
Po 3 dniach wyjmujemy mięso z marynaty osuszamy ręcznikiem papierowym ,wkładamy do rękawa do pieczenia i obkładamy pokrojonymi w plastry warzywami.
Pieczemy w 180C ok 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak