Pieczony schab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • czosnek

    1 główka
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę wymieszać z solą, pieprzem oraz wyciśniętym pzez praskę czosnkiem. Natrzeć schab, przełożyć do głębszego naczynia, zalać pozostałą zalewą i odstawić do lodówki na ok. 8-10 godzin. Następnie zapiekać ok. półtorej godziny w temp. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 18.10.2013 07:57
smaczny schab
olkaaa 24.07.2013 07:56
bardzo lubię
Elżbieta17 25.11.2012 22:33
pycha:)
kate.500 03.11.2012 20:36
smaczny schabik
Andysz 23.07.2012 07:52
mniam
Ewa111 15.04.2012 17:17
zrobiłam taki w na święta
Wafelek2601 10.01.2012 00:21
o niebo lepszy niż sklepowe wędliny
piter 06.12.2011 00:44
jest bardzo dobry na kanapki
angelika14 28.09.2011 16:13
fajny przepis:)
teresa18 03.06.2011 21:51
lubię tak przyrządzane schaby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat