Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg z zasmażanymi buraczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
buraki 3 szt
ocet balsamiczny
masło 1 łyżka
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg z zasmażanymi buraczkami

Buraki dobrze myjemy , będziemy gotować w skórce. Buraki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy buraki . doprawiamy octem balsamicznym, solą i pieprzem do smaku. Pstrąga myjemy osuszamy doprawiamy solą i pieprzem . Pieczemy w piekarniku ok 20 min. Po upieczeniu kropimy cytryna i podajemy z buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 27.02.2013 20:18
Wyglada bardzo apetycznie ale ja chyba nie umiem upiec pstrąga. Robiłam raz i jakoś nie było tego WOW, które powinno sie pojawić.
angelika14 27.02.2013 10:31
dawno nie jadłam pieczonego pstrąga
iwa643 26.02.2013 08:40
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak