Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg z smażonymi jabłkami z bakaliami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi 2 szt
jabłko 2 szt
masło 1 łyżeczka
rodzynki 4 łyżki
śliwki suszone 6 szt
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg z smażonymi jabłkami z bakaliami

Pstrąga myjemy osuszamy , solimy do smaku z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min w 180 stopniach. Jabłka myjemy nie obieramy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę . Na patelni na maśle podsmażamy jabłuszka dodajemy pokrojone śliwki i rodzynki, kropimy cytryną ,lekko podlewamy wodą i chwilę dusimy. Upieczonego pstrąga podajemy z jabłuszkami. Całość kropimy cytryną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 18.10.2013 16:02
pyszna rybka
Henryka2 23.03.2013 22:02
ciekawy pomysł
arbuzowo 23.03.2013 19:55
to może być ciekawe połączenie smaków
dodi 23.03.2013 17:27
przepysznie wygląda
Megg 23.03.2013 16:59
uwielbiam ryby, pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak