Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg z boćwiną i bakłażanem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
boćwina 1 garść
bakłażan 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg z boćwiną i bakłażanem

Pstrąga myjemy osuszamy , usuwamy wnętrzności ,płuczemy i osuszamy. Solimy go z każdej strony i w środku. do brzuszka kładziemy liście boćwiny i kawałek masła.Pstrąga wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 min. w tym czasie kroimy w kostkę bakłażana. Cebule kroimy w piórka ,dymkę kroimy. Warzywa podsmażamy na masełku , doprawiamy przyprawa uniwersalna i podlewamy odrobina wody. Bakłażan chłonie tłuszcz więc nie warto go dużo dodawać. Kiedy bakłażan robi się miękki dodajemy dymkę i doprawiamy pieprzem. Upieczonego pstrąga podajemy z duszonym bakłażanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak