pieczony pstrąg podany z frytkami i fasolką szparagową

pieczony pstrąg podany z frytkami i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 sztuki
  • cytryna

    2 sztuki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • frytki

    250 g
  • fasolka szparagowa

    0,5 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypatroszonego pstrąga myjemy, osuszamy, posypujemy dokładnie solą wewnątrz i na zewnątrz. Cytrynę kroimy w plasterki i umieszczamy w środku pstrąga.
Ryby umieszczamy w naczyniu do pieczenia, polewamy sokiem z cytryny i spryskujemy oliwą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C i pieczemy ok.25 minut.
Smażymy gotowe frytki we frytkownicy. Fasolkę myjemy i gotujemy do miękkości, masło roztapiamy dodajemy bułkę tartą - gotową fasolkę polewamy bułką.
Na duży półmisek wykładamy pstrągi oraz frytki i fasolkę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 10.01.2015 06:34
smaczna rybka
ppaulina 14.11.2014 20:59
oj zjadła bym takiego pstraga z takimi dodatkami
ppaulina 21.08.2014 12:51
pyszny obiadek
stan2401 20.07.2014 17:52
pyszne danie
adelajda 20.07.2014 15:19
Smaczny obiadek :))))
Christopher 20.07.2014 14:28
Smaczna rybka.
Bernadeta1 20.07.2014 14:08
smaczne jedzonko
Dorian 20.07.2014 12:48
pyszna rybka
IwonaDD 20.07.2014 11:34
pychota!!!
Ewelina1991 20.07.2014 10:23
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat