Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
masło 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
cytryna 1 sztuka
Koperek suszony Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg

Ryby należy bardzo dokładnie oczyścić i natrzeć z każdej strony solą. Każdą skrapiamy cytryną i obsypujemy koperkiem.
Czosnek przepuszczamy przez praskę i mieszamy bardzo dokładnie z masłem. Do środka każdej z ryb wkładamy nieco masła.
Ryby wykładamy na blachę, dodajemy resztę masła i pieczemy około 20 minut. Gotową podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.04.2014 00:13
Dobra ryba.
Katarzyna/kate1980 24.11.2013 21:13
uwielbiam pstrąga i robię go podobnie
Ela_K 16.10.2013 07:46
pyszna rybka
Aannkaa82 15.10.2013 21:27
UWielbiam ryby, pieczone, smażone - wszystko jedno :) twój pstrąg na pewno jest pyszny.
SmacznaPyza 15.10.2013 20:50
nie sypałabym koperku na wierzch bo podczas pieczenia może się przypalić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak