Pieczony pstrąg

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg sprawiony

    2 szt
  • cytryna

    2 szt
  • pietruszka

    4 gałązki
  • koperek

    4 gałązki
  • sól

    1 do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Solimy pstrągi z obu stron i w środku, przyprawiamy pieprzem wewnątrz ryby i wkładamy do nich do środka po dwie gałązki pietruszki i koperku i wyciskamy sok z cytryny do środka i po wierzchu ryby i odstawiamy do lodówki na parę godzin. Rozkładamy folię aluminiową i smarujemy ją masłem kładziemy rybkę. Wkładamy do środka pstrąga masło i zawijamy szczelnie w folię. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 190 stopniach pół godziny. Po 15 minutach przewracamy rybę na drugą stronę i dalej pieczemy. Życzę smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat