Pieczony łosoś z makiem

Pieczony łosoś z makiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    4 sztuki
  • mak

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    1 łyżeczka
  • rukola

    1 opakowanie
  • awokado

    1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    1 opakowanie
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia umyj, posól i oprósz pieprzem. Wsyp mak na płaski talerz i obtocz w nim filety. W rozgrzanym piekarniku 200 stopni piecz rybę ok 30 minut. Z rukoli, pomidorków i awokado zrób sałatkę. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

12.05.2017 19:55
ciekawy pomysł

Bernadeta1

12.05.2017 10:10
ciekawy pomysł, warto wypróbować

Barbara13

12.05.2017 08:00
Jak pysznie

kuchcik89

12.05.2017 00:34
ale ciekawy pomysł z tym makiem :) a jak pięknie się prezentuje :)

RenataZ-et

11.05.2017 23:38
wygląda bardzo apetycznie :)

Mniam

11.05.2017 22:33
Kiedyś robiłam takiego łososia z makiem i bardzo mi smakował. Z chęcią zjadłabym taką rybkę :)

jagoda5913

11.05.2017 22:13
Fajna rybka

ada.la

11.05.2017 17:25
ciekawa rybka

KORAL

11.05.2017 16:29
Fajnie wygląda :)

Grazyna0211

11.05.2017 16:28
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat