Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kurczak miodowo-paprykowy.

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat według uznania
sól i pieprz
miód prawdziwy 3-4 łyżki
olej

Porada

Kurczaka najlepiej kupić o wadze do dwóch kilogramów.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kurczak miodowo-paprykowy.


1.Kurczaka oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy.
2.Następnie kurczaka nacieramy solą,pieprzem i słodką papryką w proszku,za pomocą pędzelka kurczaka lekko smarujemy olejem.
3.Kurczaka układamy na blaszce do pieczenia,podlewamy olejem i odstawiamy na około 60 minut w chłodne miejsce.
4. Po tym czasie kurczaka pieczemy około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia i miękkości mięsa.Podczas pieczenia kurczaka od czasu do czasu polewamy wywarem z pieczenia,mięso wtedy będzie bardziej soczyste.
5.Pod koniec pieczenia za pomocą pędzelka całego kurczaka smarujemy miodem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 31.03.2017 21:03
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:25
Apetyczne mięsiwo.
Babeczka35 09.02.2015 11:34
Dziękuję:)
gosia1988 08.02.2015 21:15
pyszny kurczak
Anna169Hosz 08.02.2015 20:59
Apetyczny kurczaczek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak