Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kurczak długo marynowany
Kroki postępowania
Do moździerza przełożyć gorczycę, kolendrę, ziele angielskie, płatki papryki, rozmaryn i kmin. Przyprawy w moździerzu dokładnie utrzeć, przesypać do miseczki.
kurczak | 1 ok.2 kg sztuka |
Gorczyca biała cała Prymat | 1/2 łyżeczki |
Kolendra cała Prymat | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 3 ziarenka |
Rozmaryn suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Kmin rzymski mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
czosnek | 3 ząbki |
przyprawy | 3 łyżeczki |
ocet balsamiczny | 2 łyżeczki |
miód | 3 łyżeczki |
olej | 3 łyżeczki |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: