Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony królik z tymiankiem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszka z królika 1 kg
sól
pieprz
tymianek
przyprawa uniwersalna
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony królik z tymiankiem.

Królika dzielimy na porcje. Każdy kawałek mięsa obsypujemy solą, pieprzem,
odrobiną Vegety oraz tymiankiem. Na blachę wykładamy kawałki masła, a następnie
układamy kawałki królika. Pieczemy z każdej strony około godziny aż królik
stanie się rumiany. Idealnie smakuje z warzywami i mizerią. Szybko, zdrowo i smacznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.02.2014 19:39
Syte jadło.
Lemon 14.09.2012 14:15
jakoś nie mogę sie przekonać do tymianku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak