PIECZONY KARCZEK WIEPRZOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    5 ząbków
  • sól

  • tłuszcz do formy

  • karkówka

    1,80-2,00 bez kości
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie na czosnkować i natrzeć pieprzem,solą,przyprawą do mięsa wieprzowego i odrobiną ostrej papryki.Odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,ułożyć mięso na wysmarowanej tłuszczem blasze i pies około 2 godziny w między czasie polewając mięso sosem z pod pieczeni.Mięso wystudzić pokroić na plastry podawać zamiast wędliny.SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 23.02.2014 17:05
pyszna domowa wędlinka
Granita 18.03.2013 15:19
na kanapki jak znalazł
Łukasz15 07.01.2013 13:31
Uwielbiam taki pieczony karczuć, pycha.
Krystyna32 11.12.2012 08:29
super
Dorian 21.09.2012 21:49
apetycznie miesko
ankaryba 24.08.2012 10:44
bardzo lubię :-)
Papryczka 09.06.2012 20:43
pycha na ciepło i na zimno
Ada-Gaba 14.04.2012 07:13
świetne na kanapki
Norgiusz 12.04.2012 07:57
super
IZABELA29 03.04.2012 09:23
pyszny kawał mięsiwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat