Pieczony karczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

  • czosnek

    8 ząbków
  • miód

    3 łyżki
  • wódka

    1 kieliszek
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z miodu, 4 ząbków czosnku, soli peklowej, przyprawy do mięsa i wódki zrobić marynatę. Karczek ponakłuwać i wcisnąć w te miejsca pozostały czosnek. Natrzeć marynatą, zawinąć w folię spożywczą włożyć do lodówki na 24h. Nagrzać piekarnik do 180 st. Włożyć karczek do rękawa i piec 1 i 1/2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 29.09.2011 14:02
pycha
Małgorzata113 04.04.2011 10:56
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat