Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z barramundi
600 g -
przyprawy do ryb Prymat
1 sztuka -
oliwy z oliwek
100 ml -
śmietany
250 ml -
jajko
2 - -
ugotowanych białych i zielonych szparagów
100 g -
Bazylia suszona Prymat
1/2 łyżeczki -
tymianku Prymat
1/2 łyżeczki -
suszonych pomidorów
50 g -
posiekanego szczawiu
50 g -
rosołu warzywnego KUCHAREK
100 ml -
śmietany 36%
200 ml -
sok z cytryny
- - -
parmezan
50 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
sól
- -
Przepis i sposób przygotowania Pieczony filet z ryby barramundi z terriną jajeczną
Szczaw umyć, posiekać i ugotować w osolonej wodzie, następnie udusić na maśle, rozprowadzić bulionem, przetrzeć przez sito i dodać śmietanę. Sos doprawić do smaku do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Rybę wyjąć z lodówki, przełożyć na blachę i piec 10 minut w temperaturze 180°C. Gorącą rybę barramundi podawać z terriną jajeczną i sosem szczawiowym.
Komentarze (81)
Załaduj więcej komentarzy (71)