Pieczony filet z ryby barramundi z terriną jajeczną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z barramundi

    600 g
  • przyprawy do ryb Prymat

    1 sztuka
  • oliwy z oliwek

    100 ml
  • śmietany

    250 ml
  • jajka

    2 -
  • ugotowanych białych i zielonych szparagów

    100 g
  • bazylii Prymat

    1/2 łyżeczki
  • tymianku Prymat

    1/2 łyżeczki
  • suszonych pomidorów

    50 g
  • posiekanego szczawiu

    50 g
  • rosołu warzywnego KUCHAREK

    100 ml
  • śmietany 36%

    200 ml
  • sok z cytryny

    - -
  • parmezan

    50 g
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • sól

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zalać oliwą z oliwek wymieszaną z Przyprawą do ryb Prymat i odstawić do lodówki. Śmietanę połączyć z jajkami i parmezanem, doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i tymiankiem. Szparagi i suszone pomidory umieścić w foremce do pieczenia, zalać kremem śmietanowym i piec w kąpieli wodnej przez ok. godzinę w temperaturze 120°C.

Szczaw umyć, posiekać i ugotować w osolonej wodzie, następnie udusić na maśle, rozprowadzić bulionem, przetrzeć przez sito i dodać śmietanę. Sos doprawić do smaku do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.

Rybę wyjąć z lodówki, przełożyć na blachę i piec 10 minut w temperaturze 180°C. Gorącą rybę barramundi podawać z terriną jajeczną i sosem szczawiowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (81)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cikakameku 28.07.2012 21:48
ciekawy przepis
[email protected] 21.01.2012 04:01
super
AgataK 14.01.2012 13:29
Polecam przepis - wczoraj wypróbowąłam, rodzina mile zaskoczona :)
artur7 01.01.2012 00:21
fajbe
agnieszka214 30.12.2011 14:50
mniam
[email protected] 28.12.2011 15:17
.fajne
agnieszka214 23.12.2011 09:33
wspaniałe
artur7 10.12.2011 15:13
pyszne
Anna152 24.10.2011 07:42
ciekawe
SylwiaMagdaSabin 17.10.2011 12:52
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat