Pieczony filet indyczy

Pieczony filet indyczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

  • olej

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • miód lipowy

  • ocet winny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawę Prymat wymieszać z 2łyżkami octu winnego, łyżką miodu (można dodać odrobinę musztardy francuskiej) i olejem. Filet dokładnie natrzeć i odstawić. Włożyć do siatki kuchennej (do pieczenia). Piec w naczyniu żaroodpornym ok h ( w zależności od wagi mięsa). W trakcie pieczenia obracać i polewać wytworzonym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 30.04.2012 17:04
świetny przepis
Patrycja35 03.04.2012 13:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat