Pieczony filet indyczy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1,3 kg
  • oliwa

    100 ml
  • sos sojowy jasny

    1 łyżka
  • czosnek

    5 ząbków
  • cytryna

    ½ szt.
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek z sosem sojowym, sokiem wyciśniętym z cytryny, ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę oraz z przyprawami (ilość według indywidualnych upodobań). Do przyrządzonej marynaty włożyć mięso. Przykryć i odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, a naczynie w rękawie do pieczenia. Piec 70 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.01.2012 11:18
pyszne
Sarenka 05.12.2011 15:31
Najlepsza wędlinka, bo swojska. Wygląda pysznie.
Misiek1 28.11.2011 08:42
Apetyczne
Nina7 24.11.2011 10:09
Super smaczne mięsko!
aguus 15.11.2011 06:51
Bardzo lubię pieczone mięsa i to z taka ilością przypraw:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat