pieczony boczek z dużą ilością czosnku

pieczony boczek z dużą ilością czosnku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 główka
  • majeranek Prymat

  • papryka mielona

  • boczek

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczek,najlepszy chudy przerośnięty ze skórą umyć i osuszyć,Skórę ponacinać w kratkę.Mocno natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i solą ,następnie papryką,pieprzem , kminkiem i majerankiem.Odstawić na jakiś czas do lodówki.Następnie przełożyć do natłuczonej blaszki i piec w piekarniku aż będzie miękki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

23.04.2012 19:18
mniammm:))

m1monika

14.04.2012 23:32
oczywiście najlepszy

m1monika

14.04.2012 23:31
taki najlepsay

ewaa

05.04.2012 20:06
pyszny !

Rybciia

05.04.2012 13:44
to musi być pyszne!!!

Krystyna32

05.04.2012 08:24
extra

Anna152

05.04.2012 07:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat