Pieczony boczek.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • płynny miód

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • boczek

    1 chudy
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek,umyć osuszyć.Cebule i czosnek drobniutko posiekać.Dodajemy olej i wszystkie przyprawy.Taką zaprawą nacieramy boczek ze wszystkich stron.Odstawiamy na całą dobę do lodówki.Następnego dnia,układamy boczek w brytfance i podlewamy niewielką ilością wody.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 stopni,W czasie pieczenia kilka razy obracamy mięso i polewamy wytworzonym sosem.W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.Gdy boczek będzie miękki ustawiamy na płycie kuchennej i przez kilka minut rumienimy na dużym ogniu.Podajemy polany sosem z ziemniakami i sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 12.01.2012 18:36
smaczne danie
cooleczka 12.01.2012 18:36
taki aromatyczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat